Home » Nagelstyling is een vak apart

Nagelstyling is een vak apart

Nagelstyling is een vak apart

19 jul. 2017 10:51

Ik neem mijn vak heel serieus en ik zie veel om me heen gebeuren waar ik van schrik. Mensen die hun nagels 'mishandelen' en die van hun klanten, hygiƫne die niet toegepast wordt met alle gevolgen van dien. Het gaat 9 van de 10 keer goed, maar je zal net die ene klant zijn waar het mis gaat.

Ik heb de afgelopen jaren hele nare nagels gezien. En dan vooral om ze proberen weer te fixen. Wat helaas niet altijd gaat. Wanneer een klant bij je komt met bijvoorbeeld een schimmelinfectie dan zullen ze eerste naar de huisarts moeten om dit te laten behandelen. Het is zo jammer dat we Nagelstyliste niet als erkend beroep zien. Want dat zou het wel moeten zijn. 

Het is belangrijk om te leren dat je nagelriemen niet weg moet knippen! Het is belangrijk om te leren dat je niet met elke vijl op de natuurlijke nagel mag vijlen! Het is belangrijk om te leren hoe je tips zet zonder lucht, want lucht veroorzaakt onder andere schimmels! Het is belangrijk om te leren hoe je acryl of gel op een veilige manier plaats en verwijdert! Het is belangrijk om hygiene regels te leren! Het is belangrijk om te leren hoe je met een klant om gaat en met haar handen, vingers en nagels.

Een klant die vertrekt met rode randen om de nagels, kapotte plekjes, gevoelige nagels van het vijlen en een pijnlijke hand van het vasthouden en draaien is gewoon niet de bedoeling. 

Check altijd of je nagel styliste een gedegen opleiding heeft gevolgd, waar ook praktijkdagen bij waren. Draagt je styliste handschoenen, is de nageltafel schoon en weet de nagel styliste waar ze het over heeft. Heeft ze kennis van de producten die ze gebruikt en kan ze je goed vertellen hoe de behandeling in zijn werk gaat. Vraag of er algemene voorwaarden aanwezig zijn, daarin staat ook vermeld wat te doen bij klachten.

Het lijkt misschien niet zo belangrijk en het is heel verleidelijk om goedkoop bij die mevrouw om de hoek je nagels te laten doen of bij de chinees op het station. Maar vergis je niet hoe belangrijk hygiëne, kwaliteit en service ook bij nagel styling is. Een infectie, ontsteking of een schimmel is makkelijker aan te komen dan het is om er weer van af te komen. Een kwalitatief goed product is veel waard en de daarbij behorende service ook.

Dan heb ik het nog niet over de producten die gebruikt worden die ook nog eens slecht voor je gezondheid zijn en die ernstige schade aan je nagels toe brengen. 

Better safe than sorry.

Met warme groet,

 

Karin Schrijver

Angel Nails by Karin

« Vorige

Lees meer »