Home » Een absolute NIET DOEN op nagelgebied!

Een absolute NIET DOEN op nagelgebied!

Een absolute NIET DOEN op nagelgebied!

23 jul. 2017 10:53

NIET DOEN! Een absolute NIET DOEN is vijlen OP je nagels! Wanneer een nagel product (gel of kunstnagel) op je nagel wordt aangebracht, mag er enkel met een fijne buffer over je nagel gegaan worden om het glanslaagje te verwijderen.

 
 
Bij verwijdering van je nagelproduct, of dat nu gel polish is of een kunstnagel, wordt deze er afgevijld zodat er nieuw product aangebracht kan worden. Maar ook dan mag je nooit vijlen tot op je natuurlijke nagel.
 
Wees dus voorzichtig als je dit bij jezelf doet en let er op als je naar een nagelstyliste gaat. Een nagelstyliste zal nooit met een grove vijl of met een elektrische vijl tot op je natuurlijke nagel vijlen. Het vijlen van je natuurlijke nagel zorgt er namelijk voor dat je laagjes van je nagel af haalt. Dit leidt tot een dunne nagelplaat die gevoelig en zelfs pijnlijk wordt, maar kan ook tot permanente beschadigingen leiden.
 
Citaat van Doug Schoon (scientist):
"Als de nagelplaat tekenen van verdunning vertoont na het verwijderen, is die verdunning veroorzaakt door de nagelvijl en niet door het kunstnagel of het uv/led product."
 
Een getrainde nagelstylist weet welke vijl ze kan gebruiken en weet hoe ze het product veilig kan verwijderen. Er wordt wel gezegd dat al die nagelproducten zoals acryl, gel of gel polish schade maken aan je nagel. Maar het product zelf is dus nooit het gene de schade maakt van de nagel. Het is hoe het product verwijderd wordt dat bepaald of er schade aan de nagel veroorzaakt wordt of niet.
 
Wil je weten hoe je wel met de nagel om gaat en op een juiste manier leren vijlen? Geef je dan op voor de opleiding manicure. Hierin bespreek ik met je hoe je de nagel kunt vijlen, hoe de nagel in elkaar zit en hoe je op een fijne manier de nagels, vingers en handen kunt verzorgen.
 
www.angelnailsbykarin.com/opleidingen

Volgende »

Lees meer »